Pinterest beter op iPad dan PC

Door Caroline van Zomeren-Boerkamp

Het heeft even geduurd voordat Pinterest met een app voor de iPad kwam. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen, want deze app stond na de lancering direct in vele ‘top 50’ lijstjes.

Pinterest beter op iPad dan PCVoor mij is het nog steeds de nummer 1 app op mijn iPad. Ik ben al jaren fan van Pinterest, maar sinds ik de app op m’n iPad heb, pin ik 80% van de tijd via de iPad en de rest van de tijd via mijn laptop. Heel af en toe gebruik ik ook m’n iPhone, maar aangezien dit alleen onderweg is en de plaatjes op Pinterest kostbare MB’s vreten (ja, ik moet mijn abonnement aanpassen) gebruik ik m’n iPhone alleen bij hoge uitzondering voor Pinterest.

Ik ben trouwens niet de enige app-fan. Onderzoek van Piquora, eind vorig jaar, wees uit dat 75% van de Pinterest gebruikers dit doen via mobiele apparaten. Hiermee laat Pinterest, Facebook met maar 17% en Twitter, met 16%, ver achter zich.

1 van de allergrootste voordelen is dat app erg gebruiksvriendelijk is, zodra je bijvoorbeeld een pin aanklikt kun je direct in dezelfde beweging pinnen, liken of versturen per email, dit is een stuk sneller dan op een PC of laptop. Een minpuntje is dat je je borden in de app niet kan verplaatsen, dit kun je beter doen met de desktop versie.

Heb je de app nog niet? Download Pinterest hier voor iPhone of iPad, en hier voor Android.

Om de laatste Pinterest nieuwtjes, tips & trucs niet te missen, kun je je hier aanmelden voor mijn blog updates: